Dit gegeven is natuurlijk niet anders bij mensen met een beperking.
Ook deze groep mensen kan bijdragen aan de maatschappij, leren, en werken.
Misschien op een andere manier dan andere mensen maar dat hoeft niet nadelig te zijn, het kan juist een voordeel zijn.
Wij van Dislabelty spelen op deze vraagstukken in, door te laten zien dat een beperking hebben misschien niet altijd het probleem is, maar hoe we als maatschappij met mensen met een beperking omgaan wel.
Met de naam Dislabelty laten wij zien waar het echte probleem ligt in onze onderdrukking.
Waar de Engelse term ‘disability’ focus legt op de opgelegde norm om te voldoen aan een bepaalde bekwaamheid of vermogen tot presteren, leggen wij juist de focus terug op de labels, vooroordelen en de maatschappij die ons systematisch uitsluit.
” Geen Labels, Wel Mensen!”
In ons individuele werk zagen wij veel belangbehartiging organisaties, activisten en beleidsmakers die moeite leken te hebben met het accepteren van mensen met een beperking als gelijke in de huidige maatschappij,
hun strijd naar gelijkwaardigheid toegankelijk te maken en in de knoop zitten met de wetgeving.(Welkom, in de wereld van iemand met een beperking.)
Wij van Dislabelty gaan op deze behoeftes inspelen en samen met de al bestaande initiatieven werken aan een meer inclusief en toegankelijkere benadering en uitvoering.
Dit doen wij o.a. door het aanbieden van presentaties en trainingen over Validisme, de Labelmaatschappij en Gesprekken door onze eerlijke en gelijkwaardige aanpak hopen wij een aanvulling te kunnen geven op uw organisatie, bedrijf of initiatief.
Ook voor scholen, particulieren en ondernemers is Dislabelty er, waar wij graag lessen en bedrijfs-trainingen aan geven.
Laten we samen de wereld Dis-labelen!