Menu

Over Dislabelty

Geen enkel mens is hetzelfde, we leren allemaal anders, houden van andere dingen en groeien op tot ons eigen persoon.
Dit is niet alleen mooi en divers maar dit houdt ook de maatschappij draaiende.

Dit gegeven is natuurlijk niet anders bij mensen met een beperking.
Ook deze groep mensen kan bijdragen aan de maatschappij, leren, en werken.
Misschien op een andere manier dan andere mensen maar dat hoeft niet nadelig te zijn, het kan juist een voordeel zijn.

Wij van Dislabelty spelen op deze vraagstukken in, door te laten zien dat een beperking hebben misschien niet altijd het probleem is, maar hoe we als maatschappij met mensen met een beperking omgaan wel.

Met de naam Dislabelty laten wij zien waar het echte probleem ligt in onze onderdrukking.
Waar de Engelse term ‘disability’ focus legt op de opgelegde norm om te voldoen aan een bepaalde bekwaamheid of vermogen tot presteren, leggen wij juist de focus terug op de labels, vooroordelen en de maatschappij die ons systematisch uitsluit.

” Geen Labels, Wel Mensen!”

In ons individuele werk zagen wij veel belangbehartiging organisaties, activisten en beleidsmakers die moeite leken te hebben met het accepteren van mensen met een beperking als gelijke in de huidige maatschappij,
hun strijd naar gelijkwaardigheid toegankelijk te maken en in de knoop zitten met de wetgeving.(Welkom, in de wereld van iemand met een beperking.)

Wij van Dislabelty gaan op deze behoeftes inspelen en samen met de al bestaande initiatieven werken aan een meer inclusief en toegankelijkere benadering en uitvoering. 
Dit doen wij o.a. door het aanbieden van presentaties en trainingen over Validisme, de Labelmaatschappij en Gesprekken door onze eerlijke en gelijkwaardige aanpak hopen wij een aanvulling te kunnen geven op uw organisatie, bedrijf of initiatief. 

Ook voor scholen, particulieren en ondernemers is Dislabelty er, waar wij graag lessen en bedrijfs-trainingen aan geven.

Laten we samen de wereld Dis-labelen!

Bedankt voor uw belangstelling in onze Dislabel training!

Wat doen labels en stereotypen met de eigenwaarde van mensen?
Hoe laat het ons voelen als we voor de buitenwereld soms niet meer zijn dan een label?
In deze +- 1 uur durende training gaan mensen ervaren hoe het is om in een maatschappij te leven waar ‘valide’ de norm is en waar er naar de beperking/label wordt gekeken en niet naar het individu achter de beperking/label.
 Wij van dislabelty geloven namelijk dat een opgeplakt vooroordeel zich uiteindelijk vormt naar realiteit in bejegening en dat dit bijdraagt aan het onderdrukkende systeem.

De Dislabel training is ontwikkeld voor alle bedrijven, beleidsmakers en organisaties
die graag meer willen leren over de werking wat de label-maatschappij op mensen met een beperking heeft, maar ook juist voor mensen die nooit stil hebben gestaan bij validisme en de gevolgen hiervan is de training heel geschikt.

De deelnemers krijgen niet alleen een beter beeld van de huidige situatie voor mensen met een beperking maar ook leren zij welke rol de maatschappij hierin speelt en wat zij bijdragen aan dit systeem.

Interesse gekregen in het volgen van deze training?
Neem dan contact met ons op via info@dislabelty.com

  

Bedankt voor je belangstelling in onze Enabled- privilege training!

Wat betekend Enabled privilege in het dagelijkse leven en hoe zorgt dit voor je positie in de maatschappij?

Deze training is ontwikkeld voor Activisten om een inzicht te geven over Enabled-privilege en hoe belangrijk de intersectie ‘beperking’ is om mee te nemen in intersectioneel activisme.

In deze +-2 uur durende training focussen wij op de privileges welke de maatschappij ons geeft als we geen beperking hebben.


Training 2